Název | Balení | Obchodní balení | Trvanlivost |
---|---|---|---|
Vanilka | 2kg | 14kg (7x2kg) | 18 měsíců |
Vanilka | 12,5kg | 12,5kg | 9 měsíců |
Jahoda | 2kg | 14kg (7x2kg) | 18 měsíců |
Pistácie | 2kg | 14kg (7x2kg) | 18 měsíců |
Jogurt | 2kg | 14kg (7x2kg) | 18 měsíců |
Meruňka | 2kg | 14kg (7x2kg) | 18 měsíců |
Čokoláda | 2kg | 14kg (7x2kg) | 18 měsíců |
Višeň | 2kg | 14kg (7x2kg) | 18 měsíců |
Smetanový | 2kg | 14kg (7x2kg) | 18 měsíců |
Sušenka | 2kg | 14kg (7x2kg) | 18 měsíců |
Smetanový bez přidaného cukru |
2kg | 14kg (7x2kg) | 18 měsíců |
Název | Balení | Obchodní balení | Trvanlivost |
---|---|---|---|
Black Magic | 2kg | 14kg (7x2kg) | 36 měsíců |
Blue Magic | 2kg | 14kg (7x2kg) | 24 měsíců |
Pink Magic | 2kg | 14kg (7x2kg) | 24 měsíců |
a) studenou cestou bez pasterace
1 kg sušené zmrzlinové směsi rozmícháme ve 2 litrech studené pitné vody. Necháme asi 15 min. odstát, scedíme, vlijeme do zmrzlinového stroje a nášlehu zmrazíme. Vytáčíme do porcí, případně vaniček.
Doporučení: před zmrazením zmrzliny v nášlehu doporučujeme směs ve vanách lehce promíchat. Takto připravená směs se může buď bezprostředně zmrazit na teplotu –8 °C a nižší nebo ji lze před zmrazením uchovat při teplotě do +4 °C (maximálně po dobu 60 minut) – www.szpi.cz.
b) teplou cestou s pasterací
Smícháme 1 kg sušené směsi s 2 litry studené pitné vody, scedíme a tepelně opracujeme. Technologický postup výroby musí zajistit po pasteraci následné zchlazení tepelně opracované směsi. Takto připravenou směs poté zpracujeme na mraženou zmrzlinovou směs.
Směs se zchladí na teplotu +4 °C do 90 minut po pasteraci. Směs lze bezprostředně zmrazit na teplotu –8 °C a nižší. Zchlazenou, nezmrazenou směs lze uchovat nejdéle po dobu 48 hodin při teplotě do +4 °C. Tato teplota musí být zachována i při její přepravě a rozvozu – www.szpi.cz.
Pro přípravu shaku doporučujeme poměr 1:4 (1 díl Mixaru Extra a 4 díly vody).
Všechny naše zmrzlinové směsi jsou bezlepkové.