Česká zmrzlina z Opočna

Jak začít s prodejem zmrzliny

Připravili jsme pro Vás několik základních informací, které potřebujete znát, pokud chcete začít točit zmrzlinu.

Legislativní požadavky:

Na činnost provoz točené zmrzliny doporučujeme řemeslnou živnost v oboru pekař-cukrář. Lze využít i řemeslnnou živnost obor hostinská činnost.

Podmínkou je vyučení v oboru, 6 let potvrzené praxe, nebo garant, který splňuje dříve uvedené podmínky. Více v Živnostenském zákonu, nebo je vhodné se informovat na příslušném Živnostenském úřadě.

Hygienické požadavky:

Ohledně hygieny máte povinnost oznamovací, pokud jde o nový provoz. Pokud už provoz existuje a začnete točit zmrzlinu, máte povinnost oznámit rozšíření provozu. Provozovatel za všech okolností, i pokud je řádně zaměstnán, musí vše oznámit i na odbor sociální a zdravotní péče, kde mu budou vyměřeny platby související s jeho podnikáním.

Vybudování stánku

 

Chcete poradit se zahájením prodeje zmrzliny? Kontaktujte nás...

Petr Zářecký

Na Olivě 270
517 73 Opočno

tel.: 776 663 384, privát: 721 466 682

e-mail: zmrzlina.zarecky@seznam.cz

 

 

Dále by Vás mohlo zajímat...

Desatero úspěšného zmrzlináře »

Kontakt
Petr Zářecký
Na Olivě 270, 517 73 Opočno
tel.: 776 663 384, privát: 721 466 682
email: zmrzlina.zarecky@seznam.cz
Česká zmrzlina z Opočna
© 2013–2024 morcinko.design, skript smartsolution